Veneto vormt samen met Trentino-Alto Adige en Friuli-Venezia-Giulia het noordoosten van de wijngebieden van Italië. De Veneto levert jaarlijks ruim 9 miljoen hectoliter wijn, zo’n 15% van de totale Italiaanse wijnproductie.
In het glooiende gebied ten noorden van Venetië en ten zuidenoosten van het Gardameer liggen de wijngaarden van de Veneto, waar de witte Soave, gemaakt van o.a. Garganega, en de rode Valpolicella de bekendste wijnen zijn. Helaas heeft de reputatie van beide wijnen de laatste decennia geleden onder de vele wijnen van mindere kwaliteit, maar in de 21ste eeuw zien we gelukkig ook steeds meer betere wijnen uit de Veneto komen.
Soave wordt gemaakt van de garganega en trebbianodruiven; Valpolicella van vooral corvina aangevuld met diverse andere inheemse rassen.
Uit de Veneto komt ook Prosecco, met als beste herkomstgebied Conegliano-Valdobbiadene.