Mezzacorona - Pinot Grigio - 750ML
  • Hamersma

Mezzacorona - Pinot Grigio - 750ML

75 cl

679
9,05/liter

Rekening houden met allergenen?  Login en voeg je allergenen toe aan je profiel zodat we de productinformatie persoonlijker kunnen maken.

Inloggen

PINOT GRIGIO TRENTINO DOC

• De Grote Hamersma: 8
• Land van herkomst: Italië
• Druifsoort: Pinot Grigio
• Alcoholpercentage: 12,5%

Mezzacorona is een grote producent uit de Noord-Italiaanse streek Trentino. Mezzacorona maakt al zijn wijnen op een duurzame manier. Aan de voet van de Dolomieten maakt Mezzacorona onder andere deze pinot grigio waarbij de druiven profiteren van de verkoelende bergwinden. En dat proef je terug in deze frisfruitige droge wijn. Proef de smaak van gele appels en peren, maar ook een typisch Italiaans bittertje met amandelen en citroenschil. Een ideale wijn voor mensen die de zuren in sauvignon blanc te heftig vinden en chardonnay te vol. Want deze pinot grigio zit er precies tussenin. Serveer hem bij al je favoriete Italiaanse gerechten. Variërend van salades met mozzarella en pasta met vis tot mosselen, quiche of pittige gerechten.

Dit is wat Harold Hamersma erover zegt:
“Pinot grigio kan weleens een plakkerige klap in je gezicht zijn, maar van Mezzacorona durven we het ook dit oogstjaar weer aan. Schoon, helder sap. Met wit fruit, een zacht peertje, appeltje, wat sappige bitters deze reis en een snufje witte peper. Beter dan de 2019.”
De Grote Hamersma, cijfer 8

Alcohol Percentage: 12.5%.

SQNPI - Qualità Sostenibile - Certified sustainable quality from the vineyards to the wine. mezzacorona.it/en-gb/green