Barton & Guestier - Réserve - Viognier - 750ML

Barton & Guestier - Réserve - Viognier - 750ML

750 ml

665
8,87/liter

Rekening houden met allergenen?  Login en voeg je allergenen toe aan je profiel zodat we de productinformatie persoonlijker kunnen maken.

Inloggen

WHITE WINE

• De Grote Hamersma: 8-
• Land van herkomst: Frankrijk
• Druifsoort: Viognie
• Alcoholpercentage: 13%

Toen Thomas Barton in 1725 vanuit Ierland naar Bordeaux verhuisde begon hij met de productie en export van wijn. In 1802 ging kleinzoon Hugh een partnerschap aan met de Fransman Daniel Guestier. Dit was het begin van B&G. Ze konden toen nog niet weten dat ze vandaag de dag exporteren naar meer dan 130 landen over de hele wereld. Voor de Viognier Réserve komen de druiven uit de Languedoc. De Pays d’Hérault om precies te zijn. De druif viognier staat bekend om zijn bloemige en fruitige karakter. Dat proef je ook terug in deze wijn met de smaak van abrikozen, perzik, peer en tropisch fruit. Schenk deze wijn als alternatief voor chardonnay in combinatie met witvlees, vis of Aziatische gerechten.

Dit is wat Harold Hamersma erover zegt:
“Bloemig, vol en easy going. Met een haribo perzik, gedroogde abrikoos, gemberzoetje en een citruszuurtje. Wat nadrukkelijker gevuld dan het voorgaande oogstjaar. Maakt 'm nog geslaagder bij een curry in de smaken garnalen of kip.“
De Grote Hamersma, cijfer 8-

Alcohol Percentage: 13%.

Merk

The first barrels of wine marked with Thomas Barton's own seal left from the port of Bordeaux in 1725. Almost 300 years later, Thomas's pioneering spirit is still inspiring us. Our taste for innovation and our pursuit of quality have remained unchanged. We are proud to offer you this collection of varietal wines that we have carefully vinified in order to reflect the very best of their terroir.

www.barton-guestier.com

Website

www.barton-guestier.com

Adres

bottled by
Barton & Guestier
at F33290 Blanquefort