Bloemfontein - Sauvignon Blanc - 750ML
  • Hamersma

Bloemfontein - Sauvignon Blanc - 750ML

75 cl

649
8,65/liter

Rekening houden met allergenen?  Login en voeg je allergenen toe aan je profiel zodat we de productinformatie persoonlijker kunnen maken.

Inloggen

Sauvignon Blanc

• De Grote Hamersma: 8+
• Land van herkomst: Zuid-Afrika
• Druifsoort: Sauvignon Blanc
• Alcoholpercentage: 12%

De Bloemfontein wijnen worden speciaal voor Jumbo gemaakt. Hiervoor komen de druiven van verschillende wijngaarden in de Coastal Region in de Western Cape. De wijn wordt gemaakt van de druif sauvignon blanc. Deze druif kent zijn oorsprong in de Franse Loirevallei, maar staat tegenwoordig over de hele wereld aangeplant. Zo ook in Zuid-Afrika, waar hij een graag geziene gast is op wijnkaarten in de lokale restaurants. Reden hiervoor is dat sauvignon blanc zich kenmerkt door zijn aromatische frisheid. In deze droge witte wijn proef je dan ook de smaak van passievrucht, groene appel, perzik en citrus. Lekker als aperitief of in combinatie met groene salades, geitenkaas, vis, schelp- en schaaldieren of Aziatische gerechten.

Dit is wat Harold Hamersma erover zegt:
“Toepasselijk bij Coastal Region: rechtdoorzeeë sauvignon blanc. Geen al te heftige vloedverschijnselen. Ingetogen, kalm tegen de kust aanwassende witte. Appeltjes, een lichte beweging in de kruisbessenhoek, het grapefruit wat en de citrus doet zijn ding. Tevens wat grassigheid. En nee, geen zeegras. “
De Grote Hamersma, cijfer 8+

Alcohol Percentage: 12%.

Merk

ad Bibendum Fine World Wines
Johan & Björn Monard.

Adres

BOTTLED BY
B/0470