Neleman - Garnacha - Biologisch - 750ML
  • Hamersma

Neleman - Garnacha - Biologisch - 750ML

750 ml.

699
9,32/liter

Rekening houden met allergenen?  Login en voeg je allergenen toe aan je profiel zodat we de productinformatie persoonlijker kunnen maken.

Inloggen

RED WINE

• De Grote Hamersma: 8,5
• Land van herkomst: Spanje
• Druifsoort: Garnacha
• Alcoholpercentage: 13,5%

De Nederlander Derrick Neleman maakt biologische wijnen in de Spaanse streek Valencia. Altijd onder het motto dat goede wijnen gemaakt worden in de wijngaard. Deze sappige en levendige rode wijn wordt gemaakt van de druif garnacha. In Frankrijk staat hij beter bekend als grenache. Om het fruitige karakter van de wijn te behouden, rijpt hij op roestvrijstalen tanks en komt hij niet in contact met hout. Dat resulteert in deze rijke fruitbom met de smaak van rode bessen, aardbeien, pruimen, tabaksbladeren en groene kruiden zoals tijm en rozemarijn. Hij gaat goed samen met gerechten met een klein zoetje erin. Denk aan een pompoenrisotto, in de oven gebakken zoete aardappelfriet of een stukje vlees met een cranberrycompote.

Dit is wat Harold Hamersma erover zegt:
“Solide en soepel. Aangenaam en vriendelijk. Sappig, koel en easy going. Dankzij de draaikurk kan je de kurkentrekker in de la laten liggen. De kersen komen uit de koelkast. Net als de Karvan Cévitam Grenadine. En dan is er ook nog een dropjojo duidelijk waarneembaar. Moderne variant van KC & jojo: All my life, I pray for someone like you.”
De Grote Hamersma, cijfer 8,5

Nicolaas Klei in Elsevier 23-10-2021:
“Een rondborstige warmbloedige rode Garnacha vol kersenfruit en cacao.”

Alcohol Percentage: 13.5%.

Carbon Proof Certified