Champagne, Review

Onze 9 beste champagnes, vanaf 22 euro

9 of the best supermarket champagnes, from £14.99

Geniet van de feestdagen met de beste champagne

Terwijl je misschien denkt dat whisky altijd de hoofdact is op onze blog, houden we ervan om van tijd tot tijd af te wisselen, vooral tijdens het feestseizoen. En hoe kunnen we beter afwisselen dan met een bruisende fles champagne? Volgens onze experts is er een aantal uitmuntende champagnes te koop die absoluut je aandacht verdienen.

Betaalbare bubbels die indruk maken

Er gaat niets boven een fles champagne van hoge kwaliteit om de kerstsfeer echt op gang te brengen. Helaas associëren velen champagne met een flinke prijs. Maar dankzij supermarktketens en internetwinkels hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Buydrinks heeft enkele betaalbare flessen samengebracht die absoluut geen afbreuk doen aan smaak en kwaliteit.

Zo wordt de Champagne Pannier Brutt alom geprezen voor zijn frisse en fruitige smaak. Met aroma’s van rijpe appels en peren en een zachte smaak, kan deze fles voor slechts 26 euro van jou zijn.

Probeer ook eens de Montaudon Champagne brut van Plus. Deze fles, die slechts 23 euo kost, heeft een verfrissend en levendig palet met complexe tonen van geroosterd brood, amandelen en fruit.

Als je iets feestelijkers zoekt, is de Piper Heidsick Champagne Brut jouw go-to. Deze fles, afgeprijsd naar 32 euro op moment van schrijven, heeft delicate aroma’s van honing en citrus, met levendige tonen van appel en biscuit op het gehemelte.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een fles die fruitig en licht is, is de Georges Clément Champagne Brut een uitstekende keuze. Voor slechts 23 euro voegt deze fles een vleugje luxe toe aan elke kerstbijeenkomst, dankzij de subtiele tonen van groene appel en citrus.

Proost op het feestseizoen

Wat je ook zoekt in een fles champagne – of het nu gaat om sprankelende bubbels, sappig fruit of subtiele tonen van gebak – er is geen reden om veel geld te spenderen. Dankzij deze betaalbare flessen die beschikbaar zijn in supermarkten en online winkels, kan je genieten van een luxe ervaring zonder te diep in de buidel te tasten.

Dit is de beste Champagne vanaf 22 euro

author-avatar

Over Simon Janssen

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht