Nieuws, Wijn

Is die dure wijn echt beter dan een fles uit de supermarkt?

Is die dure wijn echt beter dan een fles uit de supermarkt?

Is een dure fles wijn echt beter?

Elk jaar als de feestdagen naderen, besteden we allemaal een beetje meer aan dat speciale kerstdiner. Voor velen van ons betekent dat ook een investering in een goede fles wijn. Maar is die duurdere fles ook echt beter? Anne van der Meer, verslaggeefster van RTL Nieuws, zocht het uit.

Het proeven van de verschillende Chardonnays

Samen met een professionele sommelier proefde van der Meer drie verschillende Chardonnays uit verschillende prijsklassen. Het doel was om te achterhalen of een duurdere fles wijn ook echt een betere smaak heeft. Voor velen van ons is het prijskaartje het enige indicatie van kwaliteit. We zijn immers vaak bereid om meer uit te geven als we denken dat we iets van hogere kwaliteit krijgen.

Het verlossende antwoord

Uit de proeverij bleek dat prijs niet altijd bepalend is voor kwaliteit. Natuurlijk kan een duurdere fles wijn uitstekend van smaak zijn, net zoals een goedkopere fles dat kan zijn. Het kiezen van een goede wijn is vaak een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur.

Wat vooral belangrijk is, is om te genieten van de wijn en het moment. Of dat nu met een fles van €5 of van €50 is, het belangrijkste is dat je van de wijn geniet.

Genieten van wijn tijdens de feestdagen

Het mag dan misschien verleidelijk zijn om wat meer uit te geven aan een fles wijn tijdens de feestdagen, het is niet noodzakelijk. Wat wel belangrijk is, is om een wijn te kiezen die jij en je gasten zullen waarderen. Wijn draait namelijk om het genieten, het samen zijn en het vieren van speciale momenten.

Vertrouw dus op je smaak en vergeet niet om te genieten van elk glas. Want of je nu een dure of goedkope fles wijn hebt, het gaat uiteindelijk om het plezier dat je eraan beleeft!

author-avatar

Over Simon Janssen

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht