Geen categorie

Golden Rhino Gin, een heerlijke gin met een bijzonder verhaal

Golden Rhino Gin

Soms kom je een product tegen dat je direct aangrijpt en je niet meer loslaat. Tenminste als het gaat om een product met een bijzondere verhaal. Onlangs kwam ons deze bijzondere fles gin onder ogen voor een proefnotitie. Meestal kijken we natuurlijk alleen naar de buitenkant en de smaak van een fles gedistilleerd alleen dit keer werden we gedwongen om iets verder te kijken. Naar de toekomst van de neushoorn. Ik hoor je al denken. Wat hebben gin en neushoorns met elkaar te maken? Dit prachtige initiatief, Golden Rhino, zet zich in voor het behoud van de neushoorn en andere bedreigde wilde dieren in Zuid-Afrika.

De afgelopen decennia is meer dan 70% van de neushoornpopulatie verdwenen (National Geographic, 2022). Dat is ff schrikken, niet? Zonder bescherming zullen volgende generaties geen mogelijkheid hebben om de neushoorn in het wild te zien. Het is daarom van vitaal belang dat we nu handelen en deze prachtige dieren gaan beschermen voor de toekomst. Golden Rhino is vastbesloten om zijn steentje bij te dragen aan deze missie. Hoe dan?

Shared Universe Foundation

Golden Rhino Gin doneert 100% van de opbrengst aan de Shared Universe Foundation. Met deze donaties kan de natuur en de neushoorn het beste worden beschermd. Shared Universe Foundation is een gerenommeerde organisatie die zich inzet voor het behoud van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving.

Mapesu Private Game Reserve

Golden Rhino Gin werkt samen met Mapesu Private Game Reserve. Het reservaat is 120.000 hectare groot. Mapesu biedt verantwoord toerisme waarbij de gast in het hart van Afrika kan leren en deelnemen aan de verschillende natuurherstelprojecten terwijl hij in comfortabele accommodaties verblijft in de Mopane Bush Lodge (traditionele safari lodge), Wilderness Camp (glamping), en Mapesu Camping.

Mapesu biedt ook ‘once-in-a-lifetime’ natuurbehoud expedities aan gasten om de spanning en actieve deelname te ervaren in belangrijke evenementen zoals herintroductie van leeuwen, cheeta’s, wilde honden, olifanten die een halsband krijgen voor tracking, wild tellen per helikopter, en nog veel meer.

Mapesu Private Game Reserve

De Mopane Bush Lodge op de Mapesu Private Game Reserve.

Proefnotitie Golden Rhino Gin

Deze gin kenmerkt zich door duidelijke aroma’s. Dit begint met een duidelijk herkenbare toets van jeneverbes en koriander. In de neus voeren deze twee absoluut de boventoon. Naast deze basis is ook gebruik gemaakt van karwij, blauwe lis, angelica, venkel en moringa (peperwortelboom). Deze kruiden en specerijen zijn niet direct waarneembaar in de neus maar zeker wel in de smaak.

De smaak is een explosie aan aardse tonen. Deze gin is zacht maar wel met pit en kracht. De smaak blijft lang “hangen” in de mond.

Wij adviseren dan ook om deze gin te mixen met een, niet al te uitgesproken tonic. De gin zelf heeft voldoende kracht en kruidigheid die een te aromatische tonic volledig zou overschaduwen.

Bestel hier jouw fles Golden Rhino gin

author-avatar

Over Simon Janssen

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht