Gin

Een gids voor de 5 beste gins voor jouw gin & tonic

Beste gin voor een gin tonic

Dit artikel bevat

Er zijn tegenwoordig veel gins op de markt en het kan moeilijk zijn om er een als jouw favoriet te kiezen. In deze blog geven we je vijf van de meest populaire opties – van Londense droge tot citrusachtige gins – zodat je jouw perfecte gin voor een gin tonic kunt vinden!

Wat is een gin tonic?

Een gin-tonic is een verfrissende, smaakvolle cocktail gemaakt met gin-tonic water. Gin is een gedistilleerde drank met jeneverbes als belangrijkste ingredient die zijn oorsprong vindt in Engeland, terwijl tonic water een koolzuurhoudende drank is die kinine bevat, dat een bittere smaak heeft. Wanneer deze twee ingrediënten worden samenvoegt, creëren ze een heerlijk drankje waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Er zijn veel verschillende manieren om een gin tonic te maken, maar het meest eenvoudige recept is simpelweg om 1 deel gin te combineren met 3 delen tonic water in een glas gevuld met ijs. Als je creatief wilt zijn, kun je je drankje garneren met een schijfje citroen of limoen, of wat verse kruiden toevoegen, zoals munt of basilicum. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten gins en tonics om de perfecte smaakcombinatie voor jou te vinden.

Soorten Gins

De London Dry stijl met jeneverbessen is de beste gin voor een klassieke Gin en Tonic. Andere stijlen kunnen ook worden gebruikt, maar ze zullen het smaakprofiel van de drank veranderen. De droge, kruidige stijl van de London Dry stijl geeft cocktail de droge, kruidige smaak die de cocktail nodig heeft. 

Voor een zoetere gin tonic ga je voor een New Western Dry gin zoals Aviation of Discarded. Deze gins hebben minder jeneverbes en meer citrus- en botanische smaken.

Als je echt iets unieks wilt, probeer dan een gearomatiseerde gin zoals Sir Edmond Gin. Deze gin wordt gearomatiseerd met vanille en kan een extra smaaklaag aan je cocktail toevoegen.

5 beste gins voor een gin-tonic

Bij een goede gin-tonic draait alles om de balans van smaken. Je wilt een gin die een sterke botanische smaak heeft, maar niet te overweldigend is. En je wilt een tonic met een mooie, subtiele zoetheid.

Er zijn veel geweldige gins die goed zouden werken in een gin-tonic. Maar hier zijn onze favorieten:

Beste tonic voor een gin-tonic?

Een gin tonic is een klassieke cocktail die perfect is voor elke gelegenheid. Er zijn veel verschillende soorten tonic, en elk heeft zijn eigen unieke smaak. Het kiezen van de juiste tonic voor je gin tonic kan het verschil maken in de wereld. Hieronder zie je het pairing wheel om de beste gin bij je tonic te kunnen vinden. 

Beste tonic bij je gin vinden? Gebruik het pairing wheel

Het recept voor de beste gin tonic

Een gin tonic is een verfrissende cocktail gemaakt met gin, tonic en citrus. Het is perfect om in de zomer van te nippen en kan eenvoudig naar uw smaak worden aangepast.

Om een gin tonic te maken, heb je nodig:

  • 50ml  gin
  • 100ml tonic
  • 1/2 limoen- of citroenpartje (optioneel)
  • IJsblokjes

Begin met het toevoegen van de gin aan een glas gevuld met ijsblokjes. Voeg de tonic toe en roer voorzichtig. Knijp de limoen of het schijfje citroen erdoor, indien gebruikt, en geniet ervan!

Conclusie

We hopen dat je genoten hebt van onze gids met de 5 beste gins voor een gin tonic. Proost!

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook.

Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten