Nieuws, Whisky review

De beste Schotse whisky ter wereld – volgens The Whisky Exchange

The World’s Best Scotch Whisky—According To The Whisky Exchange

De Beste Schotse Whisky volgens The Whisky Exchange

Dames en heren, whisky-liefhebbers, we hebben interessant nieuws. Forbes heeft zojuist een artikel gepubliceerd waarin vermeld wordt wat volgens The Whisky Exchange de beste Schotse whisky’s van de wereld zijn. Met liefhebbers en experts over de hele wereld, valt de geloofwaardigheid van deze ranglijst niet te betwisten.

The Whisky Exchange, opgericht in 1999, is uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor whisky-liefhebbers en -kenners over de hele wereld. Hun toppick voor de beste Schotse whisky gaat naar de 18 jaar oude Loch Lomond. Volgens The Whisky Exchange is deze single malt Schotse whisky een perfecte belichaming van de Schotse whisky traditie – rijk en complex, en op precies de juiste manier gerijpt.

Wat maakt Loch Lomond 18 jaar oud zo goed?

Volgens The Whisky Exchange heeft deze prachtige fles de perfecte balans tussen complexiteit en toegankelijkheid. Gerijpt op bourbon- en sherryvaten, heeft de Loch Lomond 18 een uitzonderlijke diepte en veelzijdigheid. Liefhebbers kunnen onder andere genieten van tonen van donkere chocolade, gedroogd fruit, karamel en een subtiele, houtachtige afdronk. En ondanks deze rijkheid is hij verrassend zacht en toegankelijk, zelfs voor mensen die nieuw zijn in de wereld van whisky.

Wat zegt dit over schotse whisky?

Deze keuze vertelt ons iets belangrijks over de wereld van Schotse whisky – dat kwaliteit en complexiteit niet persé gepaard gaan met een hoge prijs of ouderdom. Vaak associëren mensen oudere en duurdere whisky’s met betere kwaliteit. Maar whisky’s als Loch Lomond 18 bewijzen dat serieus lekkere whisky ook tegen een prima prijs te verkrijgen kan zijn.

Topkeuze voor elke whisky kenner

Als je ooit de kans krijgt om de Loch Lomond 18 te proeven, raden we je ten zeerste aan dit niet te laten schieten. Volgens The Whisky Exchange zou dit wel eens de beste Schotse whisky kunnen zijn die je ooit zult proeven. Of je nou een doorgewinterde kenner bent, of iemand die gewoon iets nieuws wil proberen, Loch Lomond 18 is een whisky die niet mag ontbreken in je collectie.

Hoewel smaak subjectief is, is het altijd spannend om te zien welke whisky’s er door experts en liefhebbers als de beste worden beschouwd. En met deze erkenning heeft de Loch Lomond 18, zonder enige twijfel, zijn plaats tussen de grote namen verdiend.

Bekijk onze selectie Loch Lomond whisky

author-avatar

Over Simon Janssen

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht