Gin, Review, Voor jou geproefd

Beste gin volgens onze cocktailexperts

Beste gin kopen? Bestel eenvoudig bij Buydrinks

De wereld van distillaten werd niet altijd gedomineerd door wodka en tequila. Tijdens de gouden eeuw van cocktails in de jaren 1800 was gin toonaangevend. Het is verreweg de meest populaire klassieke cocktailbasis. Gin is het meest populaire onderdeel van elke klassieke cocktail.

Of je nu de voorkeur geeft aan klassiekers zoals de Martinez of moderne favorieten zoals de kosmonaut, gin kan het beste gedronken worden in een cocktail. Gin is uitdagend om mee te werken vanwege alle plantaardige ingrediënten. Er zijn zoveel smaken om te ontdekken.

Waar wordt gin van gemaakt?

Gin wordt gedefinieerd als een neutraal distillaat dat doorgaans wordt gedestilleerd uit graan, en vervolgens op smaak wordt gebracht met verschillende plantaardige ingrediënten. Gin is eigenlijk een soort gearomatiseerde wodka. Het aroma van gin wordt vaak omschreven als een dennenachtige geur en smaak, die afkomstig is van het meest belangrijke ingredient dat wordt gebruikt bij de productie van gin: jeneverbessen.

Jeneverbes is de primaire smaakstof in gin, maar er worden ook veel andere plantaardige ingrediënten gebruikt. Distilleerders gebruiken een verscheidenheid aan fruit, kruiden en specerijen zoals citrus, anijs, engelwortel, rozemarijn en kardemom om een uitgebalanceerd smaakprofiel te creëren. Elke distilleerderij gebruikt zijn eigen aangepaste recept van plantaardige ingrediënten, dus geen twee gins zijn hetzelfde.

Tanqueray Gin 1ltr 43,1%

Dit product is de Tanqueray London Dry Gin Export Strength, dat 43,10% alcohol bevat. Tanqueray London Dry Gin is een echte London Dry Gin, dat een samenkomst is van vier klassieke gin ingrediënten. In de 19e eeuw lieten de gin producenten een onstuimige periode achter zich. Dankzij nieuwe en veilige distilleermethode kon er geëxperimenteerd worden met andere varianten. De Tanqueray London Dry Gin zag in 1930 het levenslicht. Al die tijd heeft het product zich keer op keer bewezen. Het geheim zat duidelijk in de productiemethode. Het grote verschil werd gemaakt door meer te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Tanqueray Gin wordt driemaal gedistilleerd om onzuiverheden te verwijderen. Daarna wordt het een vierde maal gedistilleerd met daarbij vier zorgvuldig geselecteerde botanicals: jeneverbes, zoethout, koriander en anglica. Het familiewapen van Tanqueray is in reliëf aangebracht op elke fles, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op een klassieke cocktailshaker. London Dry Gin verwijst naar de productiemethode, niet naar de oorsprong van het product. Tanqueray is gevestigd nabij Edinburgh in Schotland.

Bloom London Dry Gin 70cl

Bloom London Dry Gin is een moderne gin vol met zoetigheid en florale tonen. Master Distiller Joanne Moore bracht in 2009 haar visie tot leven met deze vrolijke gin. Het is een verrassend verfrissende gin dat licht van smaak is. Door de frisse en florale smaak is Bloom met recht een product van de nieuwe gin-eratie. Bloom London Dry Gin onderscheidt zich door de vier-voudige distillatie in een traditionele koperen pot. De frisheid ontstaat door het gebruik van vers bronwater. Tijdens het distilleren wordt een spannende combinatie van kruiden toegevoegd. De London Dry Gin bevat onder andere de smaken van kamille, kamperfoelie, citrus en grapefruit. Deze gin is bekroond door de International Spirit Challenge en de Global Travel Retail Spirit Masters. In 2013, 2014, 2017, 2018 en 2019 won het meerdere malen een zilveren medaille.

Juniper Bird Gin 70cl

Juniper Bird Gin is een premium gin gemaakt in het hart van de Schotse Hooglanden met alleen de beste botanicals, waaronder lokaal geproduceerde jeneverbessen. Deze verfijnde drank biedt een complexe en gebalanceerde smaak met subtiele zoetheid en een vleugje specerijen, waardoor het de perfecte keuze is voor elke gin liefhebber. Over Juniper Bird Gin Juniper Bird Gin is een premium gin gemaakt door een kleine Distillery in het hart van de Schotse Hooglanden. Het merk is trots op het gebruik van alleen de beste botanicals, waaronder lokaal geproduceerde jeneverbessen, om een soepele en smaakvolle gin te creëren die de essentie van de regio vastlegt. Hoe Juniper Bird Gin wordt gemaakt De gin wordt in kleine batches gemaakt met behulp van traditionele koperen distilleerketels, zodat elke fles van de hoogste kwaliteit is. Het resultaat is een gin die complex en gebalanceerd is, met een subtiele zoetheid en een hint van specerijen die op het gehemelte blijft hangen. De geur van Juniper Bird Gin Een van de meest kenmerkende kenmerken van Juniper Bird Gin is zijn aroma. Het geurprofiel onthult een delicate mix van bloemige en citrusnoten, met slechts een vleugje dennen van de jeneverbessen. Het is een uitnodigende geur die belooft een echt uitzonderlijke drinkervaring te bieden. Leuke feiten over Juniper Bird Gin Leuk feit: de naam "Juniper Bird" werd geïnspireerd door de lokale fauna in de Schotse Hooglanden, waar jeneverbessen overvloedig aanwezig zijn en vogels vaak worden gehoord terwijl ze in de omliggende bossen zingen. De botanicals die worden gebruikt in Juniper Bird Gin Om deze uitzonderlijke gin te produceren, gebruiken de distilleerders een unieke mix van botanicals, waaronder verse citroenschil, korianderzaadjes, engelwortel, orriswortel en cassiabast. Maar het is de jeneverbessen die de hoofdrol spelen en hun kenmerkende smaak en aroma aan deze verfijnde drank geven. De smaak van Juniper Bird Gin Al met al is Juniper Bird Gin een uitzonderlijke keuze voor iedereen die een goed gemaakte gin met een duidelijk gevoel van plaats waardeert. Of je nu puur geniet of in je favoriete cocktail mengt, deze gin zal zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zeker imponeren.

The Botanist Dry Gin 1ltr

The Botanist Dry Gin is een premium gin die wordt geproduceerd door de Bruichladdich Distillery op het Schotse eiland Islay. Het bevat hand-geplukte botanicals van de heuvels, oevers en moerassen van het eiland en heeft daardoor een unieke smaak die zowel bloemig als kruidig is, met een onderscheidende geur. Perfect voor klassieke gin-tonics of elke gincocktail. The Botanist Dry Gin - Een Premium Gin Uit Islay De Botanist Dry Gin is een premium gin die wordt geproduceerd door de Bruichladdich Distillery op het Schotse eiland Islay. Het merk is trots op zijn kleinschalige, ambachtelijke productieproces dat handgeplukte botanicals gebruikt van de heuvels, oevers en moerassen van het eiland. Smaak en Flavor Met een van 46% heeft de Botanist Dry Gin een unieke smaak die zowel bloemig als kruidig is. Het heeft een soepele en frisse afdronk zonder scherpte of brandend gevoel. Bij het nippen openbaart zich de smaak van jeneverbes, koriander, citrusvruchten, engelwortel en meer dan 20 andere botanicals. Het is perfect voor een klassieke gin-tonic of elke gincocktail die vraagt om een hoogwaardige basisspirit. Aroma De Botanist Dry Gin heeft een onderscheidende geur die de traditionele dennenachtige geur van jeneverbessen mengt met de frisse en aardse geur van de ingrediënten die op het eiland groeien. Het geurprofiel ruikt ook subtiele tonen van munt, lavendel, kamille en distelbloemen. Leuke feiten Leuk feitje: Het flesontwerp van The Botanist Dry Gin is geïnspireerd op een ouderwetse apotheekfles, compleet met een reliëf label met de Latijnse namen van alle 22 botanicals die in de productie worden gebruikt. Productieproces De gedistilleerde gin wordt gemaakt met behulp van een uniek proces waarbij slechts een derde van de spirit op elk moment uit de ketel komt. Dit helpt bij het behoud van de delicate smaken en aroma's van elke botanical. Na distillatie wordt de gin vervolgens enkele weken gerijpt in grote houten vaten voordat hij wordt gebotteld en verkocht aan consumenten.

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten