Review, Voor jou geproefd

De beste 5 voorjaarswijnen

Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd wordt voor heerlijke voorjaarswijnen. Niet alleen wordt er over het algemeen minder rood gedronken in het voorjaar maar dit seizoen leent zich perfect voor het serveren van lichte wijnen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan feestdagen zoals Pasen, het aspergeseizoen en met een beetje geluk de eerste BBQ van het jaar.

Pasen

Over twee weken is het pasen en dan komt iedereen weer gezellig bij elkaar voor ontbijt, brunch of diner. De Paasbrunch is het ideale moment om te proosten met bijvoorbeeld een heerlijke cava of prosecco. Bij het Paasdiner kun je jezelf verwennen met een sprankelende Pinot Grigio of een licht-gekoelde rode wijn die perfect past bij lichtere gerechten zoals carpaccio, gevogelte of vitello tonnato met kappertjes en rucola.

Asperges

Op het moment van schrijven is het aanbod van asperges van Nederlandse bodem nog erg beperkt maar over een enkele weken is het aanbod ruim voldoende en het uitgelezen moment om een heerlijke Pinot Blanc te serveren bij klassiek bereide asperges met ham, eieren en boter. In een volgende blog zullen wij je 10 heerlijke aspergewijnen adviseren die passen bij alle bereidingen van asperges.

Hieronder vind je een selectie van 10 heerlijke voorjaarswijnen die passen bij de festiviteiten en gerechten die het voorjaar in Nederland zo uniek maken. Geniet van het voorjaar!

author-avatar

Over Simon Janssen

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht