Nieuws, Whisky review

Bushmills introduceert 4 whisky’s met verschillende vat-afwerkingen

Bushmills Drops 4 Whiskeys With Different Cask Finishes

Bushmills lanceert uitzonderlijke single malt whisky-colllectie

Liefhebbers van single malt whisky’s wordt aangeraden om hun glazen gereed te houden, want er staat hun een uitzonderlijke traktatie te wachten. Bushmills, de oudste erkende whiskeydistilleerderij ter wereld, heeft een bijzondere collectie single malt whisky’s uitgebracht die voornamelijk opvallen vanwege de unieke vaten die tijdens het rijpingsproces gebruikt zijn.

Bushmills: een rijke geschiedenis

Bushmills, afkomstig uit het Noord-Ierse platteland, kan bogen op meer dan 400 jaar distilleerervaring. Met de officiële licentie, verleend in 1608, vertegenwoordigt Bushmills eeuwenlang behoud van traditionele Ierse whiskeydistillatiekunst. Velen zouden beweren dat het de vaardigheid en passie is van de ambachtslieden van Bushmills die zorgen voor het unieke karakter van de whiskey.

Experimenteel vatgebruik

Wat de nieuwste collectie van Bushmills vooral bijzonder maakt, is het innovatieve gebruik van vaten tijdens het rijpingsproces. Elk type vat heeft potentieel om unieke kwaliteiten aan de rijpende whiskey toe te voegen. Smaak, kleur en textuur kunnen allemaal worden beïnvloed door de specifieke omstandigheden binnen elk vat, wat zorgt voor eindeloze mogelijkheden voor het creëren van complexe en onderscheidende smaken.

Onderscheidende single malt whisky’s

De collectie single malt whisky’s, vrijgegeven door Bushmills, onderstreept deze experimentele aanpak. Elk van de whisky’s in deze selectie heeft kunnen rijpen in een ander type vat, wat zorgt voor een opmerkelijke diversiteit aan smaken en aroma’s binnen de collectie.

Hoewel details over de onderscheidende cask-types die voor deze collectie gebruikt zijn nog onbekend zijn, is het veilig om te zeggen dat de liefhebbers van single malt whisky’s iets om naar uit te kijken hebben.

Bij Bushmills doen ze er alles aan om de whiskeyliefhebber een unieke ervaring te beloven. De nieuwe single malt-whiskeycollectie is dan ook een eerbetoon aan de innovatieve geest die dit iconische merk al vier eeuwen typeert.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de bijzondere smaken die deze onderscheidende vatten aan de whisky’s hebben gegeven, hou dan je ogen open voor de kans om deze beloftevolle nieuwe collectie te proeven. Het belooft een fascinerende smaakreis te zijn die je niet mag missen.

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *