Geen categorie

Beste prosecco voor jou geproefd en beoordeeld

Beste prosecco, bekijk onze top 10 beste Prosecco

Prosecco, de sprankelende wijn die wijnliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd, is een onmisbaar genot geworden bij feestelijke gelegenheden en sociale bijeenkomsten. In deze blog leggen we alles uit wat je moet weten over deze heerlijke Italiaanse bubbel. Als gepassioneerde wijnkenners hebben we voor jou een lijst samengesteld van de top 10 beste Prosecco wijnen, die je zeker niet wilt missen. Maar voordat we in de beoordelingen duiken, laten we eerst ontdekken wat Prosecco precies is.

Wat is Prosecco?

Prosecco is een verkwikkende, sprankelende wijn afkomstig uit Italië. Het wordt geproduceerd van de glera druif, die bekend staat om zijn fruitige en florale aroma’s. Prosecco heeft een elegante bubbel en een verfrissende smaak die perfect past bij feestelijke gelegenheden.

Waar komt Prosecco vandaan?

Prosecco vindt zijn oorsprong in de prachtige heuvels van Noordoost-Italië, met name in de regio’s Veneto en Friuli-Venezia Giulia. Het gebied staat bekend om zijn milde klimaat en vruchtbare grond, wat essentieel is voor het verbouwen van de glera druif. Deze regio’s hebben een rijke wijntraditie die teruggaat tot de oudheid.

Het is een wijn die zijn stempel heeft gedrukt op de wijnwereld en erkenning heeft gekregen voor zijn uitzonderlijke kwaliteit. In 2009 ontving Prosecco de prestigieuze status van Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG). Tegelijkertijd werd een Denominazione di Origine Controllata (DOC) gecreëerd voor Prosecco uit vijf provincies van Veneto en vier provincies van Friuli.

Deze gewaardeerde DOCG-status is toegekend aan Prosecco uit de Conegliano-Valdobbiadene regio, waar getalenteerde wijnbouwers de steile heuvels en het gunstige klimaat benutten om de glera-druif te verbouwen. De eisen voor DOCG Prosecco zijn streng. Niet alleen moet de wijn uit het Conegliano-Valdobbiadene gebied komen, maar er gelden ook beperkingen voor de maximale opbrengst van de wijngaarden, wat resulteert in rijkere en gezondere druiven. Daarnaast wordt het aantal liters most per kilo druiven dat geperst mag worden strikt gereguleerd, waarbij de eerste zachte persing resulteert in de meest verfijnde most.

De productie van Prosecco DOCG-wijn vindt plaats in een gebied gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Venetië, in de regio Veneto. De uitgestrekte productiezone omvat de heuvels van de provincie Treviso en beslaat het gebied tussen de betoverende steden Conegliano en Valdobbiadene. Hier vinden we een aaneenschakeling van heuvelketens die zich uitstrekken van oost naar west, beïnvloed door zowel de beschermende Dolomieten in het noorden als de verfrissende invloed van de Adriatische Zee. Dit alles draagt bij aan het unieke klimaat en landschap van het gebied.

Binnen de productiezone vallen 15 gemeenten, en de wijngaarden beslaan een oppervlakte van ongeveer 18.000 hectare. De wijnstokken groeien uitsluitend op zuidelijk gelegen hellingen, met hoogtes variërend van 50 tot 500 meter boven zeeniveau. De noordelijke hellingen zijn vaak bedekt met schilderachtige bossen.

De DOCG Prosecco-wijnen worden geproduceerd op meer dan 6.000 hectare grond, waarvan 106 hectare behoort tot het exclusieve Superiore di Cartizze-gebied. Hier worden jaarlijks meer dan een miljoen flessen van de meest verfijnde mousserende wijnen geproduceerd. Door de steile hellingen van de heuvels is mechanisatie van het werk moeilijk, waardoor het beheer van de wijngaarden meestal in handen is van kleine wijnbouwers. Slechts in de nabijheid van Conegliano vinden we enkele grotere producenten. Het aantal wijnhuizen blijft gestaag groeien, waarbij talrijke nieuwe ondernemers zich aansluiten bij de gelederen van producenten. Onder hen bevinden zich vier coöperaties en vijftien gerenommeerde wijnhuizen. De taluds, hellingen en terrassen zijn door de eeuwen heen gevormd door menselijke handen en geven de heuvels een prachtige zonnige aanblik.

Hoe wordt Prosecco gemaakt?

Prosecco kan worden geproduceerd als vino frizzante of als spumante, waarbij het verschil zit in de bubbels. Spumante is de term voor een mousserende wijn met een druk van meer dan drie bar, terwijl frizzante verwijst naar een half mousserende wijn met minder koolzuur. Dit komt doordat het tweede gistingsproces bij frizzante korter is dan bij spumante. Het onderscheid tussen frizzante en spumante heeft niets te maken met de methode van een tweede gisting in een tank (méthode Charmat) of in de fles (méthode traditionnelle).

De beste Prosecco wordt volgens de méthode Charmat geproduceerd, zowel in de spumante- als de frizzante-variant. Bij de méthode Charmat ondergaat de basiswijn, ontstaan door de eerste vergisting in een open tank, een tweede vergisting in een autoclaaf (gesloten druktank). Gist en suiker worden toegevoegd om deze vergisting op gang te brengen, waarbij het geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Door het grotere volume van de tank verloopt deze tweede gisting veel sneller dan bij de méthode traditionnelle, die een tweede gisting op fles heeft. Dit proces geeft Prosecco zijn frisse, bruisende mousse. Omdat deze productiemethode minder arbeidsintensief is, is Prosecco over het algemeen goedkoper dan wijnen die een tweede gisting op fles ondergaan.

In vergelijking met mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle ontbreekt bij de bereiding van Prosecco de rijping op gist die plaatsvindt tijdens een tweede gisting op fles. Naast frizzante, gemaakt volgens de méthode Charmat, zijn er ook frizzante Prosecco’s waarbij het koolzuurgas eenvoudigweg aan de stille wijn wordt toegevoegd vlak voor het bottelen.

Spumante is verkrijgbaar in drie varianten: dry, extra dry en brut. Dry is de minst droge variant, terwijl brut de droogste is. Extra dry is de klassieke Prosecco-variant en wordt het meest gedronken in Italië. Brut wint echter aan populariteit, voornamelijk vanwege de vraag op de exportmarkt, waar de voorkeur van consumenten vaak uitgaat naar drogere wijnen. Het restsuikergehalte in de wijn wordt gecontroleerd door temperatuurregeling tijdens de tweede fermentatie, zodat de gist niet alle suiker consumeert.

De meeste Prosecco’s zijn spumante, waarbij de tweede vergisting langer duurt dan bij frizzante, waardoor er meer koolzuurdruk en mousse ontstaat. Deze flessen zijn sterker en hebben een afsluiting met een metalen muselet, vergelijkbaar met champagneflessen. Frizzante Prosecco, met een lagere koolzuurdruk (ook wel vino frizzante of vino gentile genoemd), is vooral populair voor export, omdat ze in Nederland en Duitsland tegen een lager accijnstarief kunnen worden geïmporteerd. Vanaf 1 januari 2017 is deze bubbeltax in Nederland afgeschaft.

De flessen worden meestal afgesloten met een stevige kurk en het bekende touwtje (spago) eromheen. Bij frizzante-wijnen wordt soms ook een kroonkurk gebruikt. Het alcoholpercentage van deze Prosecco’s ligt vaak rond de 10 tot 11 procent. Andere varianten zijn prosecco spento en prosecco tranquillo, die zonder koolzuur zijn en zelden buiten Italië worden verkocht. Cartizze Prosecco is de duurste variant van Prosecco die er is.


Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rose 75cl

Koop nu eenvoudig en snel Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rose 75cl met 12% vol voor de beste prijs. Bottega Pink Gold Prosecco DOC Rose 75cl van Bottega is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Bottega. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Astoria Velere Prosecco DOC Rose Millesimato 75cl

Koop nu eenvoudig en snel Astoria Velere Prosecco DOC Rose Millesimato 75cl met 11% vol voor de beste prijs. Astoria Velere Prosecco DOC Rose Millesimato 75cl van Astoria is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Astoria. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Il Miogusto Melonsecco Kurk 75cl Prosecco

Koop nu eenvoudig en snel Il Miogusto Melonsecco Kurk 75cl Prosecco met 7% vol voor de beste prijs. Il Miogusto Melonsecco Kurk 75cl Prosecco van Il Miogusto is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Il Miogusto. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Bottega Prosecco Gold 20cl

Proost op geluk met de elegante Bottega Gold prosecco. Met onze mini's van 20 cl heb je precies de juiste hoeveelheid om een champagne glas te vullen. De mini's van Bottega zijn per stuk te bestellen. Elk glas Bottega Gold zit vol met levendige smaken die door de bubbels nog beter naar voren komen. Winnaar van meerdere toonaangevende prijzen. Bottega Gold is een heerlijke prosecco dat gemaakt wordt van Glera en Moscato druiven. Uiteraard ondervinden de druiven een strenge selectie alvorens ze de wijngaard mogen verlaten. Elke goudkleurige fles Bottega Gold bevat een kurk voor de echte mousserende wijn ervaring. De telers komen allemaal uit de Veneto regio in Noord Italië, in de heuvels van Conegliano. Hier zijn de omstandigheden ideaal om prosecco druiven te kweken. Denk aan veel zonuren, voedingsrijke bodem en de juiste temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Bottega Prosecco Gold 20cl bestel je natuurlijk bij Topdrinks.nl. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Martini Prosecco 20cl Mousserende Wijn

De Martini Prosecco is de ster onder de Italiaanse mousserende witte wijnen. In deze prosecco proef je tonen van noten, appel, banaan en tijm. Dit drankje is geschikt als aperitief, maar ook zeker de gangmaker op elk feestje. Deze 20 cl variant is ideaal om uit te delen. Per flesje heb je precies genoeg voor in een champagne glas. De Martini Prosecco mini's kunnen per stuk worden besteld.  Drink de Martini Prosecco het liefst ijskoud. Zet daarom ook de flesjes in de koelkast voordat je de drank aan je gasten serveert. Zo geniet je langer van de koele smaken van deze prosecco. De Martini Prosecco smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde vis. Martini Prosecco 20cl bestel je natuurlijk bij Topdrinks.nl. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Castelnuovo Prosecco Frizzante 75cl

Koop nu eenvoudig en snel Castelnuovo Prosecco Frizzante 75cl met 11% vol voor de beste prijs. Castelnuovo Prosecco Frizzante 75cl van Prosecco Frizzante is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Prosecco Frizzante. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Martini Prosecco 75cl Mousserende Wijn

De Martini Prosecco is de ster onder de Italiaanse mousserende witte wijnen. In deze prosecco proef je tonen van noten, appel, banaan en tijm. Dit drankje is geschikt als aperitief, maar ook zeker de gangmaker op elk feestje. Serveer de Martini Prosecco voor het eten in een groot glas met ijs. Ook op een feestje mag de Martini Prosecco niet ontbreken. Deze betaalbare prosecco is namelijk de ideale vervanger voor champagne, maar minstens zo lekker. Schenk de prosecco in een mooie flûte en toost op je jubileum, trouwerij of welke gelegenheid dan ook. Drink de Martini Prosecco het liefst ijskoud. Zet daarom ook de glazen in de koelkast voordat je de drank aan je gasten serveert. Zo geniet je langer van de koele smaken van deze prosecco. De Martini Prosecco smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde vis. Martini Prosecco 75cl bestel je natuurlijk bij Topdrinks.nl. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Grappa Regadin Prosecco 70cl

Grappa Regadin Prosecco 70cl met 40% vol voor de beste prijs. Deze fles van Regadin is geproduceerd in Italië en heeft een smaakprofiel met Aangenaam, Krachtig, Elegant tinten. De geur van deze Regadin heeft het profiel: Intens, Elegant. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Grappa met top merken zoals Regadin. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Cinzano Asti 75cl Prosecco

Koop nu eenvoudig en snel Cinzano Asti 75cl Prosecco met 7% vol voor de beste prijs. Cinzano Asti 75cl Prosecco van Cinzano is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Cinzano. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Freixenet Prosecco D.O.C. 75cl Mousserende wijn

Koop nu eenvoudig en snel Freixenet Prosecco D.O.C. 75cl Mousserende wijn met 11% vol voor de beste prijs. Freixenet Prosecco D.O.C. 75cl Mousserende wijn van Freixenet is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Mousserende wijn met top merken zoals Freixenet. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Bottega Prosecco Rose Gold 20cl

Proost op geluk met de elegante Bottega Rose Gold. Met onze mini's van 20 cl heb je precies de juiste hoeveelheid om een champagne glas te vullen. De mini's van Bottega zijn per stuk te bestellen. Elk glas Bottega Rose Gold zit vol met bloemrijke smaken die door de bubbels nog beter naar voren komen. Winnaar van meerdere toonaangevende prijzen. Bottega Rose Gold is een heerlijke Pinot Nero Spumante Brut Rosé dat gemaakt wordt van Pinot Nero druiven. Uiteraard ondervinden de druiven een strenge selectie alvorens ze de wijngaard mogen verlaten. Elke rosegoudkleurige fles Bottega Rose Gold bevat een kurk voor de echte mousserende wijn ervaring. De telers komen allemaal uit de Lombardije regio in Noord Italië. Deze mousserende wijn is erg geschikt om als aperitief te serveren. Daarnaast past het smaakprofiel uitstekend bij visgerechten. Bottega Prosecco Rose Gold 20cl bestel je natuurlijk bij Topdrinks.nl. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Martini Royale Bianco 0,75ltr Prosecco

Koop nu eenvoudig en snel Martini Royale Bianco 0,75ltr Prosecco met 8% vol voor de beste prijs. Martini Royale Bianco 0,75ltr Prosecco van Martini is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Martini. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!

Il Miogusto Limonsecco corck 75cl Prosecco

Koop nu eenvoudig en snel Il Miogusto Limonsecco corck 75cl Prosecco met 7% vol voor de beste prijs. Il Miogusto Limonsecco corck 75cl Prosecco van Il Miogusto is geproduceerd in Italië. Bij Topdrinks vindt u een wijde selectie van Prosecco met top merken zoals Il Miogusto. Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, de volgende dag in huis!


Prosecco Millesimato Extra Dry Treviso DOC 2021 Italo Cescon

Een Prosecco met een sterke persoonlijkheid en veelzijdigheid. Ferme bubbel met een zacht karakter. Gaat geweldig als aperitief en zelfs als begeleider van veel gerechten, zelfs als het wat pittiger wordt.


Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 2020

Bij InnoVino verkopen wij heerlijke Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 uit Italië. Afkomstig uit de Veneto in Veneto. Vandaag de dag staat Alessandro Decordi kleinzoon van Quirico Decordi aan het roer. Het bedrijf is nu klaar voor nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten en heeft met de opening van een nieuwe fabriek zijn deuren geopend voor veel van de nieuwe opkomende economieën in de wereld. Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteiten behoudt de Decordi Wijnmakerij nog steeds zijn banden met de plaats van herkomst: de oude taverne waar de grootvader vroeger wijn bottelde voor de mensen uit het dorp. Dit is nog steeds de plaats waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten ontvangen en entertainen. Glera en Pinot Noir. Complex maar een smaakvol delicaat bouquet met tonen van grapefruit rood fruit & broodkorst. Fris met een mooie structuur en een aangename lange afdronk. De Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 is geoogst in 2020

Vinicola Decordi Prosecco DOC Borgo Imperiale Brut Millesimato 2022

Bij InnoVino verkopen wij heerlijke Vinicola Decordi Prosecco DOC Borgo Imperiale Brut Millesimato uit Italië. Afkomstig uit de Veneto in Treviso. Vandaag de dag staat Alessandro Decordi kleinzoon van Quirico Decordi aan het roer. Het bedrijf is nu klaar voor nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten en heeft met de opening van een nieuwe fabriek zijn deuren geopend voor veel van de nieuweopkomende economieën in de wereld. Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteiten behoudt de Decordi Wijnmakerij nog steeds zijn banden met de plaats van herkomst: de oude taverne waar de grootvader vroeger wijn bottelde voor de mensen uit het dorp. Dit is nog steeds de plaats waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten ontvangen en entertainen. De Vinicola Decordi Prosecco DOC Borgo Imperiale Brut Millesimato is geoogst in 2022

Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 2021

Bij InnoVino verkopen wij heerlijke Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 uit Italië. Afkomstig uit de Veneto in Veneto. Vandaag de dag staat Alessandro Decordi kleinzoon van Quirico Decordi aan het roer. Het bedrijf is nu klaar voor nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten en heeft met de opening van een nieuwe fabriek zijn deuren geopend voor veel van de nieuwe opkomende economieën in de wereld. Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteiten behoudt de Decordi Wijnmakerij nog steeds zijn banden met de plaats van herkomst: de oude taverne waar de grootvader vroeger wijn bottelde voor de mensen uit het dorp. Dit is nog steeds de plaats waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten ontvangen en entertainen. Glera en Pinot Noir. Complex maar een smaakvol delicaat bouquet met tonen van grapefruit rood fruit & broodkorst. Fris met een mooie structuur en een aangename lange afdronk. De Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Millesimato Selezione 21 is geoogst in 2021

Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Selezione 21 2022

Bij InnoVino verkopen wij heerlijke Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Selezione 21 uit Italië. Afkomstig uit de Veneto in Veneto. Vandaag de dag staat Alessandro Decordi kleinzoon van Quirico Decordi aan het roer. Het bedrijf is nu klaar voor nieuwe uitdagingen en grotere productiecapaciteiten en heeft met de opening van een nieuwe fabriek zijn deuren geopend voor veel van de nieuwe opkomende economieën in de wereld. Ondanks de moderne en prestigieuze faciliteiten behoudt de Decordi Wijnmakerij nog steeds zijn banden met de plaats van herkomst: de oude taverne waar de grootvader vroeger wijn bottelde voor de mensen uit het dorp. Dit is nog steeds de plaats waar Quirico en Alessandro graag gasten en prestigieuze klanten ontvangen en entertainen. De Vinicola Decordi Prosecco DOC Extra Dry Selezione 21 is geoogst in 2022

Marsuret Prosecco DOC Rosé Brut 2021

Bij InnoVino verkopen wij heerlijke Marsuret Prosecco DOC Rosé Brut uit Italië. Afkomstig uit de Veneto in Treviso. Marsuret is van oudsher een familiebedrijf en Prosecco producent in het gebied Valdobbiadene met veel respect voor traditie en natuur. De historie begint als grootvader Agostino tussen de 2 wereldoorlogen in een wijngaard koopt in Val deCune (Guia di Valdobbiadene) en start met het produceren van mousserende wijn met natuurlijke fermentatie op fles. Sinds 1980 is het domein in handen van de broers Ermes en Walter Marsura. Onder hun impuls zijn de productietechnieken zo sterk verbeterd dat ze topkwaliteit (kunnen) bieden die voldoet aan de strenge eisen van de meest kritische consument. Marsuret wil het persoonlijke karakter en de typerende smaak van elke druivensoort en van het terroir maximaal behouden. 85% Glera en 15% Pinot noir. Wijngaarden gelegen op de heuvels van Conegliano. Een verfijnde brut met een verleidelijke zachtroze kleur. Deze mousserende wijn heeft een intense geur en een complex aromatische en levendig boeket. Jong met volle aroma's van bessen en rijp fruit. De smaak is elegant fluweelzacht met een goede body en subtiel aanhoudende bubbel. De Marsuret Prosecco DOC Rosé Brut is geoogst in 2021Ideaal als aperitief en goed te combineren met verschillende gerechten.


Val d'Oca Prosecco Spumante Brut | Italiaanse Witte prosecco | Veneto - Italië | 0,75

Heerlijke Italiaanse bubbels uit Treviso.

Val d'Oca Rive di San Pietro di Barbozza Brut 2021 | Italiaanse Witte prosecco | Veneto - Italië | 0,75

Een stijlvolle prosecco spumante met subtiele aroma's en lekker fris fruit.

Cecilia Beretta Prosecco DOC Frizzante | Italiaanse Witte mousserende wijn | Veneto - Italië | 0,75

Heerlijke frisse bubbelwijn voor op een zonnige dag in de tuin of op het terras.


Farina Prosecco Spumante Extra Dry

Deze pure, fruitige mousserende wijn heeft een heldere strogele kleur. Zuivere geuren van steenfruit, appel, wilde bloesem en tonen van gist. Mooie zachte mousse met frisse fruitnuances. Een zachte, smaakvolle en droge afdronk. Heerlijk als aperitief en door zijn karakter ook geschikt bij lichtere gerechten. Denk aan carpaccio, salades met vis of kip en sushi.

De Stefani Prosecco Rosé 0.15 Millesimato

Deze Rosé Prosecco heeft een delicate zalmroze kleur en geurt heerlijk fruitig. Je herkent aroma's van peer, aardbei, framboos en viooltjes. Een elegante, frisse, lichte Prosecco. Serveertemperatuur: : 5-6°C. Een ideale Prosecco om als aperitief te drinken, maar vergeet ook de Italiaanse antipasti niet! Een zeevruchten pasta, gegrilde scampi's of garnalen zijn ook heerlijk bij deze Rosé Prosecco.

Conclusie

Prosecco is een waar genot voor de zintuigen, en de beste Prosecco-wijnen bieden een ongeëvenaarde ervaring voor liefhebbers van sprankelende wijnen. Met hun fruitige aroma’s, verfrissende smaak en bruisende karakter zorgen ze voor het perfecte gezelschap bij feestelijke gelegenheden en intieme momenten. Door de unieke eigenschappen van Prosecco te begrijpen en onze lijst met de top 10 beste Prosecco te raadplegen, ben je goed op weg om je smaakpapillen te verwennen met de heerlijkste bubbels die de wereld te bieden heeft.

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook. Simon heeft 25 jaar ervaring op het gebied van wijn en gedistilleerd. In 2000 werd Simon Vinoloog aan de Wijnacademie en heeft hij duizenden wijnen geproefd. Naast wijn is Simon een liefhebber van Single Malt Whisky.

Terug naar overzicht