Geen categorie

Beste gins voor 2023: top 5 flessen die het meest worden aanbevolen door deskundige websites

Beste gin 2023

Er zijn gin merken voor iedereen, van de meest basale tot de meest avontuurlijke. Het is niet meer dan normaal dat je enkele van de beste gins die worden geproduceerd in handen wilt krijgen. Als je echter niet zeker weet waar je moet beginnen of waar je ze online kan bestellen, hebben we speciaal voor jou een lijst samengesteld met onze top 20 favoriete premium gin-merken!

Zowel levendig als aromatisch, gin is een gedistilleerde drank die zijn smaak verkrijgt door het gebruik van jeneverbessen. In tegenstelling tot veel andere dranken, zijn er geen beperkingen aan waar gin wordt geproduceerd – waardoor het een eindeloos veelzijdige en unieke drank is om toe te voegen aan je collectie. Variërend van kruidig, kruidig, bloemig en fruitig, het vinden van de beste gin komt allemaal neer op de kwaliteit van de distillatie en persoonlijke voorkeur. Of je nu gewoon aan het opwarmen bent voor de verdeeldheid zaaiende drank, of een die-hard fan bent, het vinden van de beste gins kan helpen om het meeste uit je cocktailervaring te halen en een hele nieuwe wereld te openen voor complexe smaakprofielen.

Engelse en Amerikaanse gins worden gedistilleerd uit moutwijn die is gezuiverd om een ​​bijna neutrale drank te verkrijgen, zonder smaak of aroma, met een alcoholgehalte van 90-94%. Dit wordt gereduceerd met gedestilleerd water, gecombineerd met de belangrijke, zo typische, smaakstoffen, en gedestilleerd en opnieuw gereduceerd, waardoor een eindproduct ontstaat met een alcoholgehalte van 40-47 procent. De droge gins hebben meer toegevoegde smaakstoffen dan b.v. Nederlandse soorten. Elke producent heeft een geheime formule, waaronder, naast de jeneverbessen, combinaties van plantaardige ingrediënten zoals engelwortel en zoethoutwortels, citroen- en sinaasappelschillen, cassiaschors, karwij, koriander, kardemom, anijs, venkel en zelfs vanille.

Je vraagt je misschien af, wat maakt een gin premium? Het draait allemaal om de kwaliteit van de ingrediënten en de zorg die besteed wordt aan het distilleren van het eindproduct. Premium gins worden meestal op traditionele wijze in kleine batches gemaakt, wat resulteert in een hoger prijskaartje. Maar geloof ons, ze zijn het waard.

De geschiedenis van gin

Gin is een geest met een lange en legendarische geschiedenis. Men denkt dat het in de 16e eeuw in Nederland is ontstaan, waar het voor het eerst als medicinaal tonicum werd gebruikt. Gin werd populair in Engeland in de 17e eeuw, waar het bekend werd als “Mother’s Ruin” vanwege het hoge alcoholgehalte. In de 18e eeuw was gin een van de meest populaire dranken in Engeland, en het is nog steeds een hoofdbestanddeel van de Britse cultuur.

Gin wordt gemaakt door het destilleren van graan of mout met jeneverbessen en andere plantaardige ingrediënten. Het exacte recept varieert van merk tot merk, maar alle gin bevat jeneverbes als belangrijkste smaakingrediënt. Gin kan puur, met ijs of gemixt in cocktails worden genoten.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken gin op de markt. Enkele van de meest populaire merken zijn Bombay Sapphire, Tanqueray en Gordons. Deze merken worden allemaal beschouwd als premium gins en zijn perfect om puur te nippen of in cocktails te mixen.
Gin heeft een lange en legendarische geschiedenis die heeft geleid tot zijn populariteit in de huidige tijd.

En de winnaar is… Bombay Sapphire

Bombay Sapphire is ons favoriete premium gin merk. We houden van de botanische smaak van deze gin, evenals de zachtheid ervan. Het is perfect voor het maken van cocktails of om op zichzelf van te genieten.Andere premium gin-merken die we erg lekker vinden zijn;  Tanqueray, Hendrick’s en tot slot Sir Edmond Gin.

Conclusie

Nu we 2023 ingaan, zijn er een paar gin-merken waarvan we denken dat ze uw aandacht waard zijn. Deze premium gins worden geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en bieden een uniek smaakprofiel dat perfect is voor elke ginliefhebber. We hopen dat je het leuk vindt om deze verschillende merken uit te proberen en de perfecte te vinden voor je volgende cocktailparty of bijeenkomst. Proost!

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook.

Terug naar overzicht