Geen categorie

Top 5 heerlijke voorjaarswijnen

Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd wordt voor heerlijke voorjaarswijnen. Niet alleen wordt er over het algemeen minder rood gedronken in het voorjaar maar dit seizoen leent zich perfect voor het serveren van lichte wijnen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan feestdagen zoals Pasen, het aspergeseizoen en met een beetje geluk de eerste BBQ van het jaar. 

Pasen

Over twee weken is het pasen en dan komt iedereen weer gezellig bij elkaar voor ontbijt, brunch of diner. De Paasbrunch is het ideale moment om te proosten met bijvoorbeeld een heerlijke cava of prosecco. Bij het Paasdiner kun je jezelf verwennen met een sprankelende Pinot Grigio of een licht-gekoelde rode wijn die perfect past bij lichtere gerechten zoals carpaccio, gevogelte of vitello tonnato met kappertjes en rucola. 

Asperges

Op het moment van schrijven is het aanbod van asperges van Nederlandse bodem nog erg beperkt maar over een enkele weken is het aanbod ruim voldoende en het uitgelezen moment om een heerlijke Pinot Blanc te serveren bij klassiek bereide asperges met ham, eieren en boter. In een volgende blog zullen wij je 10 heerlijke aspergewijnen adviseren die passen bij alle bereidingen van asperges. 

Hieronder vind je een selectie van 10 heerlijke voorjaarswijnen die passen bij de festiviteiten en gerechten die het voorjaar in Nederland zo uniek maken. Geniet van het voorjaar!

Domaine Hubert Beck Alsace AC Pinot Blanc Cigognes 2020

Domaine Hubert Beck Alsace AC Pinot Blanc Cigognes 2020

100% Pinot BlancDe bodem is divers doch bestaat hoofdzakelijk uit klei met kiezel en zand.De wijnstokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.Intense aroma’s van bloesem geel fruit en honing. Een zachte mondvullende smaak licht en verfijnd met een opwekkend en zuiver karakter.De oogst geschiedt volledig manueelen de druiven worden uiterst streng geselecteerd.

Vinicola Decordi SPA Oltrepò Pavese DOC Spumante Cuvée Extra Dry Millesimato Selezione 21 2020

Vinicola Decordi SPA Oltrepò Pavese DOC Spumante Cuvée Extra Dry Millesimato Selezione 21 2020

Trebbiano en Garganega. Fris hartig & romig vol van smaak. Perfect als aperitief ideaal bij hapjes en visgerechten maar ook als begeleider van de Paasbrunch. Behandel deze wijn als een vorstelijke champagne en serveer gekoeld bij gerechten met zalm, groene asperges en frisse salades.

Villa Loren Venezie IGT Pinot Grigio 2020

Villa Loren Venezie IGT Pinot Grigio 2020

100% Pinot Grigio.Een fruitige frisse en gevarieerde wijn met geuren van tropisch fruit en verleidelijke bloemige tonen.Het past perfect bij groente soepen en gegrild wit vlees.8-10° C.

Métairie Pays d'Oc IGP Les Barriques Pinot Noir 2018

Métairie Pays d’Oc IGP Les Barriques Pinot Noir 2018

Als je dan toch rood wil drinken in het voorjaar dan is een licht gekoelde rode wijn een absolute aanrader. Pinot Noir is misschien wel de wijn die zich het best leent om licht gekoeld te serveren. Mooie rijpe druiven afkomstig van oude wijnstokken.Een edel sap met aroma’s van bosbessen en kersen. Een rijke en elegante Pinot Noir.De trossen worden volledig manueel geoogst.Deze parel van een wijn past goed bij Mediterrane en gegrilde gerechten wild en zeer lekker met gevogelte en wit vlees.

Gavinel Mont Baudile Gris IGP Gris 2020

Gavinel Mont Baudile Gris IGP Gris 2020

Als het zonnetje dan écht gaat schijnen en de BBQ voor de eerste keer aangaat, dan mag een lekkere rosé natuurlijk niet ontbreken. 100% Grenache Gris.bodem van kalk en klei.De wijn heeft een hele lichte rosé kleur. In de neus ondekt je aroma’s van exotisch fruit in combinatie met aardbeien. Een heerlijke frisse fruitige smaak.Combineert perfect met vis salades of serveer de wijn als aperitief.

author-avatar

Over Simon Templar

Zeker geen heilige, maar wél de inspirator achter het Buydrinks team. Simon houdt zich onledig met de technische kant van de zaak en knoopt naar eigen zeggen links aan tags, en slugs aan domeinen. Of zoiets. Volgens hem is er maar 1 ding goed aan het mislukte wijnjaar 1977: zijn neerdaling tussen de gewone mensen. En de Port van Fonseca, dat ook.